Τι είναι τεχνητή πέτρα;

Τεχνητή πέτρα ονομάζεται το οικοδομικό υλικό, το οποίο αντικαθιστά τη φυσική πέτρα στις επιφάνειες εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων. Οι τεχνητές πέτρες παράγονται με ελαφροβαρή αδρανή έτσι ώστε να έχουν μικρότερο βάρος σε σχέση με τις φυσικές πέτρες. Το χαμηλότερο βάρος και κόστος, αλλά και η ποικιλία προϊόντων είναι σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουν κάνει δημοφιλή τη χρήση των υλικών αυτών.

Οι τεχνητές πέτρες έχουν πάχος 2-4 cm περίπου και κατασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Τα γενικά χαρακτηριστικά τους είναι συνήθως αντιγραμμένα από τη φύση και τις παραγόμενες φυσικές πέτρες. Τα σχέδια μπορεί να είναι τετραγωνισμένες πέτρες, ανώμαλου σχήματος ή στρογγυλεμένες, ακόμη και απομίμηση τούβλων. Κάθε σχέδιο μπορεί να παράγεται σε ένα ή περισσότερους χρωματισμούς. Η εταιρεία μας φροντίζει ώστε η πίσω πλευρά των πετρών να είναι ιδιαίτερα ανώμαλη για να γίνεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση τους με τις κόλλες.

Γιατί τεχνητή πέτρα;, Hellas Stones
Οι τεχνητές πέτρες τοποθετούνται σε κάθετες επιφάνειες (τοίχους) με τη βοήθεια ειδικών κολλών. Οι τεχνητές πέτρες έχουν μικρό βάρος που οφείλεται στο γεγονός ότι είναι φτιαγμένες από ελαφροβαρή υλικά και στο ότι έχουν μικρό πάχος. Λόγω λοιπόν του μικρού βάρους τους και της χρήσης ισχυρών κολλών, επιτυγχάνεται πολύ καλή πρόσφυσή τους στους τοίχους.

Οι τεχνητές πέτρες άρχισαν να κατασκευάζονται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις ΗΠΑ. Τα πρώτα προϊόντα φαινόταν τεχνητά, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας των κατασκευαστών έχει δημιουργήσει πέτρες, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν από τις φυσικές.

Tα προτερήματα της τεχνητής πέτρας έναντι της φυσικής και οι λόγοι προτίμησή τους.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνητής πέτρας που την καθιστούν πρωτεύουσα επιλογή αντί της φυσικής είναι πολυάριθμα. Αξίζει να αναφέρουμε τα σημαντικότερα:

  • ΒΑΡΟΣ: Η εταιρεία μας παράγει τεχνητά πετρώματα με βάρος μέχρι και οκτώ (8) φορές μικρότερο ανά m2, σε σχέση με τα αντίστοιχα σχέδια φυσικής πέτρας.

  • ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Το μικρότερο βάρος συνεπάγεται ευκολότερη και πιο οικονομική μεταφορά από τον χώρο παραγωγής (εργοστάσιο) στο εργοτάξιο.

  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Η ποικιλία των παραγόμενων πετρωμάτων μας, συσκευάζεται σε οικολογικά ανακυκλωμένα χαρτοκιβώτια, στα οποία αναγράφονται όλες οι χρήσιμες για τον τεχνίτη πληροφορίες. Τέτοιες είναι οι οδηγίες τοποθέτησης, η ποσότητα, το βάρος, το lot number και οι προδιαγραφές.

  • ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Η διαρκής ανανέωση των προϊόντων μας, σας δίνει τη ευχέρεια να επιλέξετε αλλά και να συνδυάσετε πολλά είδη σχεδίων, ούτως ώστε η τελική έκβαση του έργου σας να είναι μοναδική.

  • ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: όλα μας τα σχέδια παράγονται σε πολλούς χρωματισμούς, δίνοντάς σας πολλές επιλογές για την επίτευξη της σωστής αισθητικής ανάλογα με το αρχιτεκτονικό ύφος του έργου σας.

  • ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ: Βασικό στοιχείο που αφορά στη βελτιστοποίηση του χρονοδιαγράμματος του έργου και του οικονομικού προϋπολογισμού είναι η διαδικασία τοποθέτησης της πέτρας. Τα προαναφερθέντα εκπληρώνονται με το βέλτιστο τρόπο, αφού η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και πολύ γρήγορη, γεγονός που τις κάνει προτιμότερες έναντι των φυσικών πετρωμάτων.

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: όλα τα παραπάνω προσφέρονται σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές.

  • Η διεξοδική επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήσαμε μας βοήθησε να αυτοματοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο τη διαδικασία παραγωγής με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του τελικού κόστους χωρίς καμία τροποποίηση στην ποιότητα των παραγομένων προϊόντων. Εν τέλει, το κέρδος μεταβιβάζεται στον ίδιο τον πελάτη.

image
https://www.hellasstones.com/wp-content/themes/hs/
https://www.hellasstones.com//
#f4801f
style1
paged
Loading posts...
/home/hellasstonescom/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.hellasstones.com/wp-content/themes/hs
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off
el